sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Vieraita Suomesta

Viime viikon perjantaina Air Finlandin kone lennätti meille vieraita Suomesta. :) Apekset tulivat meille viikoksi käymään, matkalaukku piukassa ruisleipää, salmiakkia, omenapiirakkaa jnejne... Slurps. Ihme kyllä, oli sinne matkalaukkuun vielä mahtunut vähän omiakin tavaroita. ;)

Oli muuten tosi villiä mennä sinne lentokentälle, kun yhtäkkiä tajusi ihmisten ilmeistä, että ne ymmärtää mitä mä puhun (sitä siis harvemmin tapahtuu espanjaksi :D). Terminaali oli täynnä suomalaisia eläkeläisiä odottamassa omia tuttujaan. Naureskeltiinkin siinä, että kyllä niin tunnistaa suomalaiset sieltä joukosta; pariskunta istuu vierekkäin, mies kädet puuhkassa, molemmilla hiukset kuin variksenpelättimellä (ellei mies ole kalju) eikä kumpikaan puhu mitään. :D

Lauantaina päätettiin lähteä Benidormiin Terra Naturan eläinpuistoon katselemaan söpöjä eläimiä. Oli kyllä tosi hieno paikka, mutta kuten monet jo varmaan tietävät, mä jokseenkin pelkään kaikkia eläimiä, joten ne osittain vapaana kulkevat/lentävät(!) eläimet aiheuttivat välillä melkoisia sydämentykytyksiä.

Mentiin ensin katsomaan petolintujen ruokintashowta. Sinne oli tehty sellainen iso katsomo, ja jäätiin vähän ylemmäs odottelemaan shown alkamista. Kun kouluttajat saapuivat ensimmäisten petolintujen kanssa areenalle, kävi mielessä aikast monta kertaa lähteä juosten ja huitoen pakoon, nimittäin ne petolinnut lensivät siellä yleisön joukossa vapaana. Eikä siinäkään vielä mitään, kestän sen jos valtavan kokoinen haaskalintu tai kotka lentää muutaman metrin päässä (vaikka sekin on jo kyllä ihan siinä rajalla), mutta ne linnut oli koulutettu laskeutumaan ihmisen päähän!!! Järkyttävää! Istuin vaan pää kyyryssä ja valmistaudun huitomaan ihan hullun lailla jos yksikin lintu olisi lentänyt liian lähelle. Onneksi paria metriä lähemmäs ei yksikään uskaltanut tulla. Tai sitten munkin hiukset meni vaan sille variksenpelätinosastolle, ja ne petolinnutkin pelkäsivät mua. :P Mutta tosi upeita ne oli, ja harvoin pääsee noin läheltä katsomaan.

Sen jälkeen mentiin katsomaan jotain niin söpöä: ronsujen syöttämistä, ihania elefantteja herkuttelemassa omenoilla. :) Hoitaja kertoi yhden norsun odottavan pikku-dumboa masussaan. Olivat kyllä tosi herttaisia, en oo koskaan nähnyt aiemmin. Muutenkin tuolla Terra Naturassa oli se ihan mahtavaa, että sinne pääsi tosi lähelle niitä eläimiä ja eläimillä oli paljon tilaa liikkua. Alusta asti huomasi, että kaikki eläimet on tosi hyvin koulutettuja, joten mäkin uskalsin olla koko reissun yllättävän rennosti. :) Lataan kuvia kaikista söpöläisistä sitten hetken päästä.

Sunnuntaina meinattiin mennä Plaza Marille shoppailemaan, mutta lähes kaikki liikkeet olivat kiinni. Suunnitelmat siis uusiksi, ja suunnattiin linnalle. Samalla käveltiin vähän vanhassa kaupungissa. Arkena mä lähdin tietty päivisin yliopistolle, ja Juha ja apekset kiertelivät kaupungissa ja shoppailivat. Iltaisin ois tietty voinu vaikka vähän vilkaista uutisiakin tai katsella telkkaria, mutta kappas kappas, meidän telkkari sanoi sopimuksensa irti. Se on sitten selvitettävänä ensi viikolla. Sen sijaan ihan hauskat korttipeliturnaukset saatiin aikaiseksi. :D

Keskiviikkona kävin Cindyn kanssa Mama Ineksessä rumbatunnilla, ja oli mahtavaa! :) Se opettaja on niin taitava! Haluis vaan ihan hulluna oppia lisää, tunti viikossa on vaan härnäystä mun mielestä. :D

Torstaina pääsin aikaisin yliopistolta, joten lähdettiin käymään Elchessä, joka on siis reilun puolen tunnin bussimatkan päässä täältä. Elchehän on tunnettu palmuistaan, joten niihin upeisiin puistoihin oli pakko päästä. Mä taidan oikeesti olla jo aika vanha, kun nautin sellasesta muumimaailma-junan leppoisasta kyydistä auringonpaisteessa. :D Samalla reissulla käytiin myös euroopan suurimassa kenkätehtaanmyymälässä. Ahhh! Miksi korkokenkien täytyy olla niin ihania!? Yhdet sitten ihan väkisin tarttui mukaan.... ja luultavasti myöhemmin vielä vähän lisää... ;)

Perjantaina apekset kävivät vielä ostamassa viimeisiä tuliaisia, ja nautittiin auringonpaisteesta. Sinänsä kävi muuten tosi hyvä tuuri ilmojen kanssa; koko talvena/keväänä täällä ei ole ollut yhtä lämmintä kuin täällä oli nyt kuluneen viikon aikana. :) Mä nyt kovasti uskon ja luotan siihen, että tästä nää lämpimät kelit lähtee kunnolla käyntiin.

Perjantai-iltana koitti sitten paluu normaaliin arkeen, kun lentokone kaappasi meidän vieraat matkoihinsa. Jotenkin tuli ihan sellainen olo, että Suomi on kovin lähellä, kun noin näpsäkkäästi sieltä pääsee tänne ja takaisin. :D

Kuluneena viikonloppuna mä olen ollut tosi laiska. Kävin mä eilen lenkillä ja aion raahautua vielä tänäänkin, mutta siinä se sitten suunnilleen on ollut. Eilisellä lenkillä törmäsin ihan vahingossa johonkin ihan kummalliseen tapahtumaan... Siellä oli jonkinlainen ulkoilmakonsertti ja samassa jotkut missikisat. Mutta ne missikisat eivät kyllä olleet mitään perinteisintä laatua... Tai en ainakaan usko, sen verran tukevassa kunnossa oli osa osanottajista. Mä kai onnistuin pelmahtamaan paikalle juuri loppuhuipennuksen aikaan, sillä siellä alkoi juuri palkintojenjako. Niillä "misseillä", tai mitä nyt olivatkaan, oli päällään sellanen ehkä jonkinlainen kansallispuku(?), joka muistutti jonkinlaista risteymää romaniasusta, venäläisestä kansallispuvusta, flamencopuvusta ja tuhkimon rinsessamekosta. :D Kuvat kertovat ehkä enemmän, tuon ne myöhemmin.

Tänään käytiin meidän perjantaisen taksikuskin vinkkien perusteella katselemassa pääsiäisviikon aloittavaa palmusunnuntain kulkuetta. Oli kyllä tosi upeen näköistä. Kauniisti puetut pikkulapsetkin olivat niin suloisia heilutellessaan palmunlehvistä tehtyjä ties mitä härpäkkeitä. Kulkue oli tosi vaikuttava, ja sillä näytti olevan täällä tosi vahvat perinteet. Mielenkiinnolla odotan, että miten paljon täällä pääsiäinen tulevalla viikolla. Tänä vuonna onkin sitten vähän erilainen pitkäperjantai...

Noniin, jokohan mä nyt olen saanut kaikki tärkeet ja turhaakin turhemmat jutut sepustettua tänne. Nyt mä koitan sitten tästä lähtien taas kirjoitella tänne vähän useammin, niin ei tarvii kirjoittaa ja lukea tällaisia megaromaaneja. :)

Niin ja muuten.... Yllätysyllätys.... salmiakit on jo loppu. Äitiiiiii, lähetä lisää salmiakkia!!! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti