perjantai 22. tammikuuta 2010

Una chiquita de Finlandia

Asioita pyörii nyt päässä niin kovaa vauhtia, etten meinaa saada yhtäkään ajatusta kiinni. Mutta yritetään...


Eilen käytiin hienosti ravintelissa syömässä. Ja äiti, lue tämä: mä söin oliiveja! Oikeesti. Enkä edes kauheesti irvistänyt. Alkupalaksi söin perinteistä espanjalaista: jamón y melón. Siis sellasta kunnon läskireunaserrano-kinkkua ja hunajamelonia. Aika erikoinen yhdistelmä mun mielestä, mutta täytyi sitäkin koittaa. Pizzaa sitten päälle. Ja se ihana kokki teki mulle vielä sydämen muotoisen pizzan! :) How cute! Muutenkin kaikki asiakaspalvelu täällä on ollut tosi ystävällistä. Se tarjoilijakin niin kiltisti hymyili mun jutuille (luultavasti joko se ei ymmärtänyt mua tai sitten se hymyili vaan säälistä) :D. No ei vaiskaan, mä ihan kuvittelen ymmärtäneeni häntä ja luultavasti jokseenkin hän minua, kun kaikki asiat saatiin kunnialla hoidettua. Tosin sillä tarjoilijalla meinas päästä melkoinen nauru, kun ei me tilattiin juotavaksi "vaan limsaa". "Eikö mitään oikeeta juotavaa?". :D


Facebookissa ehdinkin jo hiukan päivitellä sitä, että en meinannu eilen millään löytää shampoota mistään. Tai siis paikkoja, joissa sitä myydään. Oli jo myöhäinen ilta, ja monet paikat olivat jo kiinni. Kävin siis siinä isossa (ja kalliissa) tavaratalossa, El Corte Inglésissä, josta nyt kuvittelis löytävänsä ihan mitä tahansa. Ja varmaan löytääkin, mutta ei me eilen löydetty. :D Ihan valtava kemikalio-osasto löytyi kyllä rasvoineen, tuoksuineen, puhdistusaineineen ja dödöineen, mutta sitä shampoota ei sitten löytynyt mistään. Lopulta mun piti mennä sellaseen apteekkimaiseen hygieniatuotteita myyvään liikkeeseen, ja ostin sieltä shampoon 12 eurolla! Huh. Ei enää ikinä uudestaan. Noh, tästä lähtien toivotaan, että ollaan sellaiseen aikaan liikkeellä, että saadaan ostokset tehtyä ihan perus supermercadosta.


Tänään ollaan tehty oikeastaan vaan kolme asiaa: etsitty asuntoa, käyty yliopistolla ja

syöty. Asunnon etsimiseen oonkin käyttänyt tänään varmaan ainakin 12 tuntia. Homma etenee, hitaasti mutta varmasti. :) En jaksa murehtia asiasta, kyllä se järjestyy.


Tänään oli niiiiiin kaunis päivä! Tosi lämmintäkin, päivällä varmaan parisenkymmentä astetta. Tuli ihan kesäfiilis. :) Menin sinne yliopistolle ilmoittautuakseni opiskelijaksi Alicanten yliopistoon. Menin sinne johonkin huoneeseen, jossa hoidettiin kansainvälisyysasioita. Siellä oli iäkkäämpi rouvasihminen, jolle esittäydyin ja kerroin, miksi olin tullut. Olin tietty väärässä paikassa. :D No se rouva sitten soitti sinne oikeaan paikkaan, ja puhui puhelimeen, että täällä mun huoneessa on "una chiquita de Finlandia". Niin, pikku tyttönenhän mä olen. :D No se paikka, johon mun olisi pitänyt mennä, oli mennyt jo kiinni, joten sinne on sitten mentävä maanantaiaamuna yhdeksältä.


Samalla tutustuttiin paremmin siihen campusalueeseen, joka on IHANA! Puistoalueita, kauniita appelsiinipuita ja palmuja, pensaita, kukkia, suihkulähteitä... Ahh. Nyt kun oli vielä niin kaunis päiväkin, niin ihan tuli sellainen olo, että olis halunnu mennä sinne nurtsille köllöttämään ja ottamaan aurinkoa. Siellä näytti moni muukin jo viettävän aikaansa. Muita vaihtareitakin näytti olevan tutustumassa alueeseen. Mitenkähän sitä ikinä malttaa mennä mihinkään luennoille...? :D


Tätä juttua riittäisi taas ihan loputtomiin... Ehkä on parempi mennä nukkumaan välillä. Jaksaa sitten taas herätä ajoissa hiilaripommille. ;) Hyvää yötä!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kerrassaan hykerryttävän ihanalta, tuo teidän Espanjan elonne alku!! Mahtavaa, kun kirjoittelet noin usein! Sun juttuja lukiessa voi melkein kuvitella, että itsekin olis siellä :D

    Abrazos! Kipatsu

    VastaaPoista
  2. Hihii, kyllä sä taidat olla semmoinen pikku tyttönen :)
    Voi että, tää sun blogi vie oikeesti mukanaan! Meillä täällä -27 pakkasta.. Jään vaan kuvittelemaan miten ihanaa siellä on! Tsemppiä asuntoasiaan!

    VastaaPoista