keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Kurssitestailua

Täällä alkaa nyt tapahtua niin tiuhalla tahdilla kaikenlaista, ettei meinaa ehtiä kirjoittelemaankaan. Muistankohan edes enää...

Maanantaina kävin ensimmäisillä tunneilla yliopistolla; espanjan puhekurssilla ja sitte sillä espanjan kielioppikurssilla. Siellä campusalueella on varmaan 20 eri rakennusta, jossa pidetään luentoja, joten totta kai mä olin ihan hukassa, kun hain sitä ensimmäistä luokkaa. Ja tietty mä menin sitte väärään luokkaan, vaikkakin aihe oli siellä ihan sama kuin omassa kurssissani. Mä menin myöhässä sitten sinne omaan luokkaan. Meitä oli siellä kurssilla about 10, eli ihan sopivasti puhekurssia ajatellen. :) Mut pöh, se opettaja, Diego, oli ihan kaamee tiukkapipo. :/ Ei minkäänlaista huumorintajua. Mulla on sitä kurssia joka päivä yks tunti, joten toivon, et se opettajakin rupee vähän rentoutumaan kun porukka tulee tutummaksi.

Espanjan kielioppikurssi oli jonkinlainen helpotus. Opettaja puhui selkeesti, ja ymmärsin opetuksesta lähes kaiken. Mietinkin, että oisko pitänyt mennä astetta vaikeemmalle tasolle, mut toisaalta vankemman pohjan päälle on helpompi rakentaa. Siellä ryhmässä oli paljon italialaisia, joille sanasto on tosi helppoa, joten siinä suhteessa on paljon kirittävää.

Maanantaina lähdettiin sitten luentojen jälkeen shoppailemaan Jasminin, Sailan ja Anskun kanssa. Käveltiin Plaza Mariin, sellaseen isoon ostoskeskukseen, joka on puolen tunnin kävelymatkan päässä mein kämpästä. Siellä sitten vierähti useampikin tunti, varmaan viisikin. Mutta hei, tästä mä jo ansaitsisin jonkinlaisen kunniamaininnan: mä ostin ainoastaan yhdet aamutossut 9 eurolla, en mitään muuta! Ja nekin tuli todella tarpeeseen, koska mun ihanat rakkaat villasukkani menivät rikki. Siellä Plaza Marissa on myös sellanen järkyttävän suuri tavaratalo, jossa myydään kaikkea, siis ihan kaikkea mahdollista halvalla. Iso osa tavaroista myydään eurolla. Tyttöset sitten innostuivat ostamaan ruokaa ja muutakin tavaraa kassikaupalla. Niissä koreissa niitä kamoja ei tuntunu vielä olevan niin hirveesti, mutta sitten sillä puolen tunnin kävelymatkalla, kun tavaraa roudattiin hikipisarat otsalla ja selkä vääränä... Ei oikein tienny oisko itkeny vai nauranu. Mut nyt naurattaa. :D Hauskaa oli kuitenkin.

Tiistaina käytiin Anskun kanssa testaamassa espanjankielistä Latin American Spanish -kurssia. Ja siitä saatiinkin niin hyvät naurut, että vedet juoksi silmistä. Noin kakskymmentä kertaa sen luennon aikana naurukohtauksen aiheutti se naisproffa omalla olemuksellaan ja kiekumisellaan. Toiset kakskymmentä kertaa naurukohtaus johtui vaan siitä, että Anskun kanssa oltiin niin pihalla siellä kurssilla, ettei voinu kun vaan nauraa. Siitä proffasta itsestään vois jo kirjoittaa kokonaisen blogimerkinnän, mutta en nyt taida kuitenkaan. Mut anyway, ei ois niin minkäänlaista tsäänssiä päästä siitä kurssista läpi. :D Mut onneksi vielä on menossa tämä toinen testausviikko, jolloin voi käydä millä tahansa kursseilla ja hakea sopivia. Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen katottiin vaan Anskun kanssa toisiamme, ja ruvettiin suunnittelemaan seuraavia kursseja. Turha sitä kiekumistakaan oli kuunnella, kun kaikki meni ihan utsjoki-kevo, ohutta yläpilveä... Samassa iski pieni paniikki ja tuska siitä, että jos kaikki espanjankieliset kurssit ovat yhtä epätoivoisia ymmärtämisen kannalta, niin ei tule mitään. Ja jälleen kerran oltiin tilanteessa, jossa kurssivalinnat menivät ihan sekaisin. Jesh!

Iltapäivällä päätin olla menemättä tanssikurssille ja menin testaamaan strategic marketing -kurssia, joka pidettiin myös espanjan kielellä. Olin jo varautunut siihen, että olisin ihan yhtä pihalla tästäkin kurssista kuin siitä aiemmasta, mutta yllätyinkin iloisesti. Proffa oli tosi mukava nuorehko nainen, joka puhui aika nopeesti mutta kuitenkin selkeästi espanjaa. Se on ihan hiinä ja hiinä, että pystynkö olemaan mukana siellä kurssilla ja seuraamaan opetusta. Se vaatii tosi paljon keskittymistä, mut mua kauheesti kuitenkin nakottais valita se kurssi, koska se ois mulle tosi iso haaste kielen oppimisen kannalta. Joutuis tekemään tosi paljon töitä, mut oppis varmaan tosi paljon. Ehkä otan sen kurssin... Kunhan vaan saisin ne kurssimateriaalit, niin vois jo vähän etukäteen ennen luentoa käydä niitä läpi. Katsotaan, ei ollut kuitenkaan ihan epätoivoista. :)

Tiistai-iltana oltiin Juhan kanssa ihan superfiksuja, ja lähdettiin taas sinne Plaza Mariin, kun siellä on niin halpaa ruokaa. Kauppareissu kestikin sitte lähes kolme tuntia, ja taas tultiin niska ja selkä vääränä kävellen kotiin. :D Mut ku oli halpaa! Ja nyt on sitte jääkaappi täynnä ruokaa. Sieltä Plaza Marista löysin myös jotain ihan mahtavaa: suklaataivaan! Ahhh! Ihan järkyttävä määrä erilaisia suklaita, ja sokaistuin niin niistä herkuista, että mukaan tarttui kolmea erilaista suklaata. Ja nyt ne kaikki on jo syöty. Hups. Ja nyt alkoi suklaalakko.

Mä odotan niin, että saadaan alta pois nämä kurssivalinnat tällä viikolla, niin pääsee jonkinlaiseen järkevään rytmiin täällä. Ja ehtis vähän kuntoillakin, ja tanssia!! :) Perjantaina pitää viimeistään tehdä lopulliset kurssivalinnat, joten silloin aikataulu selkiytyy koulujuttujen suhteen.

Tänään oli pitkä päivä koulussa, yhdeksästä kuuteen. Ekana kävin testaamassa taas uutta kurssia; history and culture of english-speaking countries. Ja oli muuten todellista lepoa kuunnella englanninkielistä opetusta. :D Ihan ku ois Rauman murteella puhuttu. Tai siis Rauman giälel tiätty. ;) Siinä kun meille annettiin tehtäväksi esitellä vierustoveri, kävi tietysti ilmi, että tulen Suomesta. Sit tauolla tuntien välissä yks nuori mies tulee kysymään multa, että olinko Suomesta, puhunko ruotsia!? :D Hiukkasen ihmettelin, ja vähän hämmentyneenä vastasin myöntävästi. Hänellä on kuulemma joku kaveri Ruotsissa, jonka kautta on opetellut puhumaan ruotsia ja osasipa vielä sanoa joitakin sanoja suomeksikin! Hämmästyttävää! Nämä tunnit olivat tosi kivoja, luultavasti otan tän kurssin.

Sitte oli taas keskustelua, kielioppia ja strategista markkinointia. Huomenna olis edessä employment law -kurssi, se espanjan puhekurssi sekä spanish as foreign language -kurssi. Niiden jälkeen saan sitten tehtyä päätökset lopullisista kurssivalinnoista. Vihdoin! :)

Illalla katseltiin tyttösten kanssa vielä Ryanarin lentoja, jos vaikka lähdettäisiin käymään jossain vaiheessa Sevillassa tai Madridissa. :) Illat on venyny tällä viikolla ihan tajuttoman pitkiksi, nyt kun täytyy tehdä jo läksyjäkin! Ei meinaa millään orientoitua mihinkään läksyjen tekoon, on jotenkin niin paljon kaikkea muuta häslinkiä tässä. Mut ressiä en ota! :) Mut siitäkin huolimatta nyt on ruvettava tekemään niitä läksyjä, ettei tule neljättä yötä peräkkäin lyhyillä yöunilla. :D

Buenas noches!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti