maanantai 25. tammikuuta 2010

Se kuka on keksinyt siestan, saa multa nassuun! Heh...

Aamulla tultiin taksilla mein kampalle. Ma siita lahdinkin kouluun melkein samantien, kun piti olla ilmoittautumassa jo yhdeksalta. Pienen odottelun jalkeen paasinkin sinne ilmoittautumaan, ja mulle laimastiin kateen joku rekisteroitymispaperi ja opiskelijakortti. Ja se oli sit siina. :D Seuraavana paivana takaisin klo 10, sillon on joku info.

Bussissa tormasin kahteen suomalaistyttoon helsingista. Oli muuten aika hassu fiilis kun bussissa alkoi kuulua suomea. :) Ihan pikaisesti siina tutustuttiin ja huomenna nahdaan sitten kymmenelta yliopistolla infotilaisuudessa. Mua jokseenkin alkoi naurattaa, kun tytot kysyivat multa, etta tiedanko ma olisiko tassa lahella jotain kauppaa, josta voisi ostaa shampoota. :D On taa shampoon ostaminen Espanjassa ilmeisen vaikeeta. (Jos siis muistatte oman shampoonetsintareissuni.) Juteltiinkin siina bussissa, etta on paljon kivempaa, kun voidaan olla yhdessa ihan pihalla kaikesta.

No kun kerran niin akkia paasin pois sielta koulusta, niin lahdettiin hommaamaan meille puhelinliittymia ja nettia. Telefonican piste loytyikin helposti. Puhelinjutut onnistui tosi katevasti; siella oli jotain LG:n promopuhelimia, joita myytiin 5 euron hintaan! Ja uskokaa tai alkaa, ne toimiikin viela! Ne oli ihan kunnon puhelimet, ja niihin kuului sellaset prepaid-kortit, jossa nyt nain alkuun on 5 euroa puheaikaa, ja jota sitten aina lataillaan kun halutaan. Koko paketti siis yhteensa 20 euroa meille molemmille. Mutta sitten se netti... Sita varten nyt sitten tarvitaan pankkitili. Mehan kaveltiin pankkiin, jossa meille jo kolmannessa tiskissa sanottiin, etta "juu kuule ei, teidan taytyy menna sinne teidan oman asuinalueen pankkiin ja perustaa tili sinne". Ja sit siella ehka vaaditaan sita nie-numeroa, jota meilla ei viela ole, ja jota ei ehdittaiskaan hakemaan tanaan, koska kaikki valtion viralliset konttorit menee kahdelta kiinni. No meinattiin menna sitten sinne oman asuinalueen pankkiin, koska jos heille riittaisi vain passi, eika sita nie-numeroa, niin voitais saada se pankkiasia hoidettua ja nettikin viela samana paivana siestan jalkeen. No sinne pankkiin siis. Oli ihan kaamea nalkakin jo, mutta kiirehditiin viela sinne pankkiin kuitenkin. Ja kuinka ollakaan, se pankki olikin jo mennyt kiinni puoli kahdelta. Hoho, kivaa. :/ Joten ei pankkitilia, ei nettia, ei nie-numeroa tanaan. Kuka himputti tallaiset siesta-ajat keksii?! ;D Huomenna sitten uusi yritys sinne pankkiin puoli yhdeksalta aamulla, heti kun se aukeaa, koska kouluun on mentava kymmeneksi. Ja jos sitten ehka sais iltapaivalla/siestan jalkeen huomenna hoidettua loput.

Sit syotiin vahan valipalaa, kun hermot alkoi olla jo vahan kireena, eika hirmuinen nalka auttanut asiaa yhtaan. Sit lahdettiin takaisin kaupunkiin hakemaan meille petivaatteita ja pyyhkeita. Pienen etsimisen jalkeen ne saatiinkin, joten tanaan paasee lampiman peiton alle nukkumaan. (Kampassa on muuten tosi kylma, jopa Juhalla on villasukat jalassa ja lamminta paalla! -> Johanna horkassa :D) Joten se peitto on ihana asia :)

Kaveltiin taas takaisin kotiin, jatettiin vaan ostokset ovelle ja lahdettiin ruokakauppaan. Kannettiin kassikaupalla ruokatarvikkeita, pesuaineita ja vessapaperia kotiin, kaikenlaista mita nyt kamppaan muuttaessa tarvitsee. Oli muuten tosi halpaa ruokaa, kaikki ostokset yhteensa alle 27 euroa! :) Ihanaa, etta jotain saa edullisestikin. Nyt odotan vaan, etta paasen takaisin kampille nauttimaan herkullista ja makeaa appelsiinia. Namiiii. :)

Huomenna siis ihan viralliselle tutustumiskierrokselle yliopistoon ja sen jalkeen hoitamaan virallisia asioita. Ja sen jalkeen saa sitten kirjoittaa osoitteenmuutoskortitkin. :)

Hyvaa yota ja kauniita unia, ma lahden tasta appelsiinille ja lampiman peiton alle.... :)

2 kommenttia:

  1. Hola! Tuosta pankkiasiasta kommentoin.. Mä kävin avaamassa tilin kampukseni pankkiin. Mun yliopiston kampusalueelta löytyy vähintään kaksi pankkia.. Menin pankkiin, jossa mulle sanottiin, että on kaksi vaihtoehtoa, jotta pystyn avaamaan tilin Espanjassa: a) mennä poliisiasemalle ilmottamaan, että hei olen täällä saanko sen nie-nron (tms), jolloin koko prosessi olisi kestänyt n. 2-3 kk (ts. papereiden pyörittelyä) TAI b) maksaa 20€ tilin avaamisesta, jonka jälkeen mulla on tili heti käytössä. Noh valitsin tietty ton vaihtoehdon b. En tiedä, onko näistä tiedoista apua teille, mutta kerron kuitenkin. :)
    Luulen, että mun oli huomattavasti helpompi avata se tili siellä kampusalueella kuin vain marssia johonkin pankkiin, koska pystyin sanomaan ja todistamaan, että olen vaihtari tässä yliopistossa..

    Tsemppiä huomiselle! <3

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos kiitos kiitos tasta vinkista! :) Kavin samantien hoitamassa asian koulun pankissa (jota en edes tiennyt olevan olemassakaan!) :D Nyt on tili hoidettu ja netti toivottavasti toimii pian! :)
    Sita vaan mietin, etta nyt kun en tarvitse sita NIE:ta, niin mihinkas mun nyt sitten kuuluu menna rekisteroitymaan, jotta voin tehda sen osoitteenmuutoksen... Onko tietoa?

    VastaaPoista